Valorant Çözünürlük Değişmiyor sorunu - Çözüm

Admin
By -
0

 


Çıktığı günden beri oldukça fazla şekilde oynanan Valorant, gün geçtikçe kitlesini arttırmaya devam ediyor. Türkiye’nin en popüler oyunlarından biri olan Valorant’ta oyuncular son zamanda bir hatayla karşılaşıyor. Oyunu indirip oynamaya çalışan oyuncular ekran çözünürlüğünün değişmediğini görüyor. Valorant çözünürlük değişmiyor hatası birçok sebepten oluşuyor, çözümünü bu yazımızda sizlerle paylaştık.


Valorant Çözünürlük Değişmiyor Hatası Çözümü

Valorant oyuncularının karşılaştığı bu hata ile normalde monitörünüzün kullandığı hata ile oyunun başlattığı çözünürlük farklı ve oyun içinde ayarlardan bu çözünürlük değişmiyor. Yeni nesil oyun olduğu için çoğu eski monitör oyun çözünürlüğünü desteklemiyor olabilir. Valorant çözünürlük değişmiyor hatasının şu anlık kesin olarak bir çözümü bulunmuyor fakat alternatif çözümleri bulunuyor, gelin çözümlere bakalım.

Oyunu Tam Ekran Yapın

Bazı oyunlarda oyun tam ekran olarak değil de pencereli tam ekran olarak gelir. Valorant’ın ayarlar bölümüne girerek bunu kontrol edin eğer pencereli tam ekran ise bunu tam ekran olarak değiştirin ve tekrardan çözünürlük değiştirmeyi deneyin. Bu çözüm işe yaramadıysa diğerine göz atın.


Oyun Dışından Çözünürlük Ayarlama

Yukarıda vermiş olduğumuz çözüm işe yaramadıysa bu seferde çözünürlüğünüzü oyun dışından değiştirmeye çalışın. Başlat tuşuna basın ve %appdata% yazıp Enter tuşuna basın. Açılan klasörde yukarıdan AppData kısmına basın ve Local kısmına girin, ardından ShooterGame klasörünü bulun ve girin. Saved > Config > En üstte bulunan karışık isimli klasör > WindowsClient > GameUserSettings buraya girdikten sonra önünüze not defteri açılacak ve sizin oyun içi ayarlarınız gözükecek. LastUserConfirmedResolutionSizeX ve LastUserConfirmedResolutionSizeY yazan yerlere oynamak istediğiniz çözünürlüğü yazın ve kaydedin. Bunu yaptıktan sonra büyük ihtimal Valorant çözünürlük değişmiyor hatasını çözeceksiniz, bu da olmazsa altta vermiş olduğumuz yönteme göz atın.

Kablonuzu Değiştirin

Araştırmalara göre çoğu oyuncu eski tip monitör kullandığı için VGA kablo kullanıyor, VGA kabloyu HDMI kabloyla değiştirdikten sonra sorunlarının çözüldüklerini belirtiyorlar. Eğer sizde imkanınız varsa HDMI kablo ile değiştirmeyi deneyin fakat bilgisayarınızın ve monitörünüzün desteklediğinden emin olun.

Valorant çözünürlük değişmiyor hatasının çözümleri bizim bildiğimiz kadarıyla bunlar, vermiş olduğumuz üç alternatif çözümden işinize yaracak olanları vardır fakat yine de hiçbir türlü sorun çözülmüyorsa Riot Game’e ticket atabilirsiniz ve onların çözümünü bekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)